Bölüm

İç Mimarlık

Okul

Kadir Has Üniversitesi

Yazar

Fatıma Armağan

Adım Fatıma. İç mimarım ve Freelance olarak F.AR.CHTECTURE markası altında iki ortağımla beraber çalışıyorum. İç mimarlığı tanımlamak gerekirse, benim açımdan bu mesleğin ana teması hayal gücünüzün kuvvetli olması ve hayal gücünüzü üretkenliğinizle hayata geçirip insanlara yardımcı olmak. Onların yaşam alanlarını var etmek. İç mimarlık, insanların daha doğrusu tüm canlıların (hayvan barınakları gibi vs. ) yaşayabilecekleri alanlar ortaya çıkaran her şeyi kapsar. Bir alanı tasarlamak, o alan için gerekli ekipmanları tasarıma göre sağlamak gibi çoğu şeyi kapsar.Bu meslek ile ilgili küçük tavsiyeler vermek gerekirse ; Öncelikle çalışmaya başlamadan önce karşınızdaki müşteriyi çok iyi bir şekilde anlamanız gerekir. Müşteriyi anlamalısınız ki, karşı tarafa memnun olacağı tasarımlar sunmalısınız. İkinci olarak, hayal ettiğiniz tasarımı nasıl olursa olsun bir şekilde karşı tarafa anlatabilmelisiniz. Tek bir çizgi ilede bu anlatılabilir, yada sayfalarca çizimlerle de anlatılabilir.

 

BU İŞİN EN İNCE AYRINTISI: TASARIM

Tasarım bana göre ; İnsanların azami derecede rahat ve huzur içinde yaşayabilmeleri gayesiyle iç mekanların çeşitli unsurlarının uygun bir şekilde bir araya getirilmesi anlamındadır.
Aklınızda mimarlığa dair en önemli sorulardan birini yanıtlamak istiyorum.
Mimarlık veya İç mimarlık için çizim gerekli midir ?
Bu soru ile bir çok kez karşılaştım. Ben bu mesleğin kesinlikle çizim yeteneği ile bir alakası bağı olduğuna inanmıyorum. Eğer yetenekli iseniz evet 1-0 ileride başlarsınız. Ama eğer yeteneğiniz yok ise 1-0 geride değilsiniz. Olması size avantaj sağlarken, olmaması kesinlikle dezavantaj sağlamaz.
Bir diğer tavsiye ; Üniversite kalitesinin bölümlere etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden de bu bölümü okurken iyi bir üniversitede okunmasını tavsiye ediyorum.

 

Eğitim iş hayatının bir parçasıdır.
Birçok üniversite öğrencisinin gözünden kaçırdığı detay bu esasında. İş hayatı üniversite hayatı ile başlar. Bu süreç içerisinde iş hayatınızın mihenk taşını oluşturacak çalışmalar gerçekleştirmeniz gerekir. Geleceğe yatırımınız olan portfolyonuzu son derece önemle, titizlikle hazırlamanız gerekir. Zira üniversite bittiğinde işe girmek için bu argümanların sunulacağını unutmayın.

Mimarlıkta dekorasyonun püf noktalarını anlattığım son röportajımı okumak isterseniz linkten ulaşabilirsiniz.

 

Fatıma Armağan Dekorasyonun Püf Noktalarını Anlattı